Life science & health

Gelegen in het groene hart van Nederland, vind je Utrecht. Dé regio waar een gezonde leefomgeving van en voor iedereen centraal staat. Life sciences & health organisaties en bedrijven richten zich op het bevorderen van gezondheid en kwaliteit van leven. 

Utrecht huisvest het grootste cluster van Nederland aan ziekenhuizen, klinieken, kennis-, en onderwijsinstellingen en bedrijven. Er bevinden zich meer dan 800 organisaties, die zich bezighouden met life sciences & health. Met al deze kennis trekt Utrecht veel talent in dit vakgebied aan: wetenschappers, entrepreneurs, onderzoekers en de toekomstige generatie van studenten aan de hogeschool en universiteit.

Utrecht Regio is daarom ook bij uitstek dé plek om congressen op het gebied van life sciences & health te verwelkomen. Een congres in de gezonde groene omgeving op de Utrechtse Heuvelrug, of cultuur en vergaderen combineren in één van de historische steden? Regio Utrecht biedt de mogelijkheid om vakinhoudelijke kennis te combineren met een passende locatie die gezond leven uitstraalt. 

Congressen

Een voorbeeld van een congres omtrent het thema life sciences & health is de Utrecht Science Week. Tijdens de Utrecht Science Week komen experts en professionals samen voor lezingen, debatten, tafelgesprekken, rondleidingen, kennisuitwisseling en creatieve competitie op het gebied van duurzaamheid en gezond leven. Het Duurzaamheidsfestival Heuvelrug (i.s.m. SDG Nederland) is een ander mooi voorbeeld hiervan. In 2022 vond de eerste editie plaats waarbij er een zomer lang aandacht is geweest voor uiteenlopende duurzaamheidsactiviteiten.